DPF/FAP off

DPF (Diesel Particular Filter) je najnovija generacija ekoloških filtera za smanjivanje štetnih izduvnih gasova. Filter je kontrolisan motornim računarom automobila uz pomoć dva ili više senzora. Ceo sistem je osmišljen tako da prilikom gradske vožnje (vožnje kreni-stani) filter skuplja sve štetne gasove, dok prilikom otvorene vožnje (na auoputu ili magistralnom putu) računar aktivira režim regeneracije, odnosno sagorevanja i izbacivanja ovih štetnih čestica.

Iako je ovaj sistem dobro osmišljen često pravi problem vozačima koji retko izlaze na otvoreni put i najčešće voze po gradu, na kratkim relacijama.

Drugi, možda veći problem, je u tome što se prilikom neispravnih injektora i turbo punjača filter dodatno zapušava. Tada automobil ulazi u rezervni režim rada smanjenjem snage motora. U tom režimu automobil se može odvesti, praktično, samo do servisa. Ignorisanjem ovog problema dodatno se pogoršava cela situacija i mogu otkazati još neke komponente na motoru, tako da je obavezno odvesto auto u neki od servisa radi popravke.

Sama zamena filtera novim je jako skupa. Čišćenje filtera samo delimično može rešiti ovaj problem, tako da korisnici nemaju izbora sem da plate novi filter.

Mi Vam možemo pomoći softverksim isključivanjem i mehaničkim otklanjanjem samog filtera i tako zauvek rešiti ovaj problem.

Obratite pažnju na činjenicu da postoje razni jeftini alati sa primitivim softverima koji delimično rešavaju ovaj problem. Medjutim, oni mogu napraviti kontraefekat, tako da pre nego što se odlučite za skidanje DPF-a, dobro proverite servis u kojem ćete taj posao obaviti.

TTelectronic u saradnji sa SM chip tuning, uz profesionalni alat i bogato iskustvo, može Vam otkloniti jedan od najvećih problema na savremenim dizel agregatima.

Za cene i dodatne informacije nas kontaktirajte.